1005x635

Jedno dijete je poginulo u snažnom zemljotresu koji je danas pogodio Petrinju, je gradonačelnik Darinko Dumbović. U Petrinji je razrušeno pola grada, čuju se krici građana i ima povrijeđenih, javljaju hrvatski mediji.

Jedan od inženjera iz Petrinje je za portal “Indeks” da je dijete stradalo na gradskom trgu, da ima povrijeđenih i da je cetar grada uništen.

Spasilačke službe i vatrogasci golim rukama pretražuju ruševine u Petrinju nastale urašavanjem zgrada nakon zemljotresa jačine 6,3 stepena po Richteru.

Kako prenosi N1, iz jednog stambenog višespratnog objekta izvučeni su otac i dijete koji su vozilom Hitne medicinske pomoći prebačeni u bolnicu. U vidnom su šoku i prekriveni prašinom.

Za sada se ne zna kakve su povred zadobili, ali su ih odnijeli na nosilima.

Iz druge ruševne zgrade spašen je stariji čovjek koji je ušao u stan par minuta prije potresa, u blizini mjesta gdje je ekipa N1 imala javljanje.

U dobrom je fizičkom stanju.

Ulice Petrinja su pune ruševina. Veliki broj objekata je oštećen, a spasioci tragaju za preživjelima. Sve raspoložive vatrogasne ekipe iz Zagreba, na putu su ka Petrinju kako bi pomogli u akciji potrage i spašavanja, prenosi N1.
(BN/N1)

Vezane objave