B9a97abd 20bc 445d 9d5b 8fafa204e40a

Snažan zemljotres pogodio je rano Zagreb, prenose hrvatski mediji.
Potres je zabeležen 51 kilometar sjeveroistočno od Zagreba na dubini od pet kilometara, a servis EMSC javlja da je bio jačine 5,2 po Rihteru.

Epicentar potresa bio je na 50 kilometara jugoistočno od Zagreba i 13 kilometaara jugozapadno od Siska, na dubini od 2 kilometra, prenosi portal Indeks.

Potres se jako osetio i u Velikoj Gorici, Ivanić-Gradu… Područje Petrinje je nakon prvog potresa u 6:28 pogodilo još slabijih.

Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje, je da u gradu ima štete. “Pogodio nas snažan potres, nikada nisam ovo doživio. Ne znam ima li žrtava, materijalne štete ima”, je Dumbović za N1.

“U obilasku sam, vidim da toranj crkve stoji, znači da nema vidjivih oštećenja, zasad se ne vide puknuća makar je mrak. Uplašili smo se, ali čini se da nema većih oštećenja. Imamo struje”, je za HRT načelnik Pokupskog Božidar Škrinjarić.

Otvorene telefonske linije u Zagrebu
Nakon jutrošnjeg zemljotresa koji je pogodio Hrvatsku a osjetio se i u Zagrebu otvorene su besplatne telefonske linije putem kojih stanovnici glavnog grada Hrvatske mogu zatražiti pomoć i asistenciju gradskih službi.Brojevi telefona su: 0800 8802 i 0800 8805.

Zemljotres se osjetio u 6.28 časova, javljaju mediji.

Prema prvoj procjeni Evropskog mediteranskog centra za seizmologiju, potres je bio 5,2 stepeni Rihterove skale.

prije 7.00 časova oglasila se Seizmološka služba. Prema njihovoj procjeni potres je bio snage pet stepeni po Rihtru.

Zemljotres jačine 5,2 stepena Rihterove skale pogodio je centralni dio Hrvatske sa epicentrom pedesetak kilometara jugozapadno od Zagreba, saopšteno je iz Evropsko mediteranskog centra za seizmologiju.

Nema podataka o eventualnim povredama ili šteti

Vezane objave