Istraživači sa engleskog Univerzitetu u Kentu pratili su rekacije žena na različite muškarce i otkrili zanimljive podatke.

Kako bi utvrdili šta najviše privlači žene, istraživači su ženama pokazivali fotografije različitih muškaraca: odjevenih, golih, mršavih, debelih i zgodnih.

Na osnovu toga, pratili su njhove reakcije, i veoma brzo došli do rezultata.

Zanimljivo je da većinu žena ni na koji nisu uzbudili goli i zgodni muškarci. Na primjer, kod fotografija muškaraca sa velikim i izražajnim mišićima, one su provodile vrijeme gledajući u njihove polne organe, a ne u tijela.

“Otkrili smo promjene u veličini zjenica pri promjeni fotografija muškarca i žene, zavisno od seksualne opredijeljenosti neke osobe. Heteroseksualnim muškarcima i ženama su se malo širile zjenice kada smo im pokazivali fotografije suprotnog pola, ali količina odjeće na ljudima nije uticala na njih”, kazala je autorka studije Dženis Etard Džonson.

Na kraju, žene koje su učestvovale u ovom istaživanju istakle su kako vole da gledaju privlačne muškarce, ali ne i nabildovane. Kako kažu, oni ostavljaju utisak kako previše brinu o svom izgledu, čak više nego o ljepšoj polovini.

Tako su se složile da ih najviše privlače atletski građeni muškarci sa širokim ramenima.

(Super žena)

Vezane objave