Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je titulu šampiona Evrope pošto je u finalu kontinentalnog prvenstva u Ankari nadigrala domažu Tursku i posle preokreta slavila sa 3:2

Ove devojke su izvor radosti za sve u Srbiji. Bile su u zaostatku, klecala su im kolena u poslednjem setu, ali je proradilo šampionsko srce naših devojaka i evropska titula neće menjati adresu.

Da smo kvalitetniji od Turske pokazao je prethodni susret, ali je sada bilo neuporedivo teže jer je u meču za finale naše devojke sačekala puna dvorana u Ankari, koja je domaćim odbojkašicama dala vetar u leđa.

To se videlo u prvom setu koji je pripao selekciji Turske, ali su u naredna dva naše devojke postavile stvari na svoje mesto došavši u poziciju da rutinski privedu meč kraju.

Ipak, ušlo se u u potpunu nezivesnost kada su u finišu četvrtog seta Turkinje došle do izjednačenja i prave drame.

Činilo se da izbranice Zorana Terzića posustaju, ali je u ključnim trenucima servis Bianke Buše bio nerešiv za Turkinje.

Naposletku, Srbija je stigla do novog zlata i pokazala da je suvereni vladar na Starom kontinentu.

Najubojitija u našem timu bila je Tijana Bošković sa 23 poena, dok je Brankica Mihajlović imala jedan manje.
SRBIJA – TURSKA 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13)

Dvorana: Sportka hala u Ankari.

SRBIJA: Busa, Lazović, Popović, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Veljković, Pušić, Bjelica, Aleksić, Popović, Bošković, Milenković, Blagojević.

TURSKA: Sebrem Akoz, Ozbaj, Erdžam, Akman, Baladin, Ismailoglu, Jilmaz, Boz, Erdem Dundar, Guneš, Sarioglu, Jildrim, Karakurt.