Booking.com

Sve je spremno na početak zimske sezone u cijeloj BiH.

Topovi, koji su u funkciji, osniježili su staze za skijanje, a turistički radnici na Bjelašnici, Igmanu, Jahorini, Vlašiću dočekuju prve goste.

Bjelašnica i Igman spremni su za početak sezone. Pripreme za ovu sezonu bile su ozbiljne, tako da će turisti bolje uslove nego prošle godine.

„Zahvaljujući novoisporučenoj opremi bićemo u stanju da pružimo mnogo više nego prethodne godine. Došlo je i do reorganizacije, svi baby liftovi su prebačeni na malo polje koje je predviđeno da bude više familijarno izletište. Sve instalacije su postavljene na malom polju“, kaže Adis Mušinović, rukovodilac Sektora za razvoj i planiranje ZOI'84.

Novitet na Jahorini ove godine je zabavni park Ogorjelica. Plan je da ovaj park privuče nove turiste.

„Zabavni park Ogorjelica je projekat koji je podržala svjetska turistička organizacija UN-ova u Saradnji sa OC Jahorina koji je finansirao određeni dio sredstava za instaliranje tubinga u okviru ovog parka“, pojašnjava stručna saradnica za odnose s javnošću Olimpijskog centra Jahorina Ivana Lazak.

Hotelijeri veći broj bukiranih soba imaju u periodu od 25. decembra kada počinju godišnji odmori. Veliki broj turista već je rezervisao mjesta za doček Nove godine.

„Dijelom je veći ove godine. Obično gosti čekaju kakva će biti situacija sa snijegom pa nam se javljaju malo kasnije. Ako je sezona dobra, stižu nam upiti u zadnji momenat“, pojašnjava recepcionerka hotela „Han“ Armina Čavić.

Vlašićki turistički radnici za ovu godinu planiraju “Grahijadu”. Prošle godine ovaj događaj privukao je veliki broj ljubitelja kuhinje, a tome se nadaju i ove godine.

„Mi se svi nadamo da će i ova biti obilata snijegom tako da će uz taj nekakav noćni i dnevni program naši gosti uspjeti uživati i u dnevnim sportovima“, dodaje direktor turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević.

Zvanično otvaranje zimske sezone na Jahorini planirano je od 16. do 18. decembra, kada će biti održano i tradicionalno “Šankanje” na Vlašiću. Otvaranje sezone na Bjelašnici i Igmanu planirano je za 24. i 25. decembar.

Vezane objave