Korona 5

U poslednja 24 sata od 86 testiranih na području Zlatiborskog okruga registrovane su dve pozitivne na virus Kovid-19, pa tako taj okrug sada ima 156 potvrđenih slučajeva infekcije.

Zavod za javno zdravlje saopštio je da su dva nova pozitivna slučaja iz Užica i da su do sada sa bolničkog lečenja otpuštena još 34 pacijenta.

Oporavilo se još po devet pacijenata iz Užica, Bajine Bašte i Arilja, četiri iz Požege, dva iz Sjenice i jedan pacijent iz Nove Varoši.

Najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu ima Užice -zaraženih 44 i 29 oporavljenih. Bajina Bašta ima 28 pozitivnih i 21 izlečenog pacijenta, Arilje 19 potvrđenih slučajeva i 15 izlečenih.

Požega beleži 17 obolelih i osam oporavljenih, a Priboj 16 pozitivnih i pet izlečenih. Nova Varoš ima 11 pozitivnih i šest izlečenih, Prijepolje devet obolelih i pet oporavljenih.Sjenica ima šest registrovanih pozitivnih i pet oporavljenih, dok Čajetina ima pet zabeleženih slučajeva infekcije, a dva pacijenta su se oporavila. U opštini Kosjerić je 30. aprila potvđen prvi i za sada jedini slučaj infekcije virusom .

Ukupan broj oporavljenih pacijenata je 96, a od posledica virusa sa područja Zlatiborskog okruga umrlo je 11 pacijenata, prosečne starosti 73,5 .

Doktorka Katarina Ristović iz Zavoda Tanjugu je ranije rekla da su pojedini uzorci vraćeni na ponovno testiranje i da je epidemiološka situacija u Zlatiborskom okrugu povoljnija u odnosu na početak prošle nedelje, napominjujući da novi pozitivni slučajevi ukazuju da još nije kraj epidemije.

Related posts