Korona 5

U poslednja 24 sata sa područja Zlatiborskog okruga testirane su 133 osobe, od kojih su tri pozitivne na virus , te tako taj okrug ima 142 potvrđena slučaja infekcije.

Zavod za javno zdravlje saopštio je da su tri nova pozitivna slučaja pacijenti iz Priboja.Od početka epidemije do danas testirano je 1.468 i najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu beleži Užice -zaraženih 41 i 20 oporavljenih.

Sledi Bajina Bašta sa 27 pozitivnih i 12 izlečenih pacijenata, a Arilje ima 19 potvrđenih slučajeva i šest izlečenih. Požega ima 13 obolelih i četiri oporavljena, a Priboj 12 pozitivnih i pet oporavljenih pacijenata.

Nova Varoš 10 pozitivnih, a Prijepolje devet i po pet oporavljenih pacijenata. Sjenica ima registrovanih šest pozitivnih i tri oporavljena, dok Čajetina ima četiri zabeležena slučaja infekcije, a dva pacijenta su se oporavila.

Kosjerić beleži jedan slučaj obolevanja od Kovida-19. Ukupan broj oporavljenih pacijenata je 62.

Broj preminulih od virusa korona sa područja Zlatiborskog okruga iznosi 11, četiri pacijenta iz Nove Varoši, po dva pacijenta iz Prijepolja i Arilja i još troje njih iz Užica, Bajine Bašte i Priboja. Prosečna starost preminulih osoba je 73,5 .

Related posts