Korona 5

U poslednja 24 sata na području Zlatiborskog okruga testirano je 100 osoba, od kojih nijedna nije pozitivna na virus , te tako taj okrug beleži ukupno 151 potvrđen slučaj infekcije.

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da je od početka epidemije do danas testirana 1.961 osoba, a najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu beleži Užice – zaraženih 42 i 20 oporavljenih.

Bajina Bašta ima 27 pozitivnih i 12 izlečenih pacijenata, Arilje 19 potvrđenih slučajeva i šest izlečenih. Požega i Priboj imaju po 16 obolelih, dok Požega beleži četiri oporavljena, a Priboj njih pet. Nova Varoš ima 11 pozitivnih, a Prijepolje devet. Ta dva grada beleže po pet oporavljenih.Sjenica ima registrovanih šest pozitivnih i tri oporavljena, dok Čajetina ima četiri zabeležena slučaja infekcije, a dva pacijenta su se oporavila. Kosjerić beleži jedan slučaj infekcije kovidom-19.

Doktorka Katarina Ristović iz Zavoda kaže da se svi zaraženi šalju na lečenje u Beograd.

Ukupan broj oporavljenih pacijenata je 62. Sa područja Zlatiborskog okruga umrlo je ukupno 11 pacijenata, četiri iz Nove Varoši, po dva pacijenta iz Prijepolja i Arilja i troje iz Užica, Bajine Bašte i Priboja. Prosečna starost preminulih je 73,5 godina.

Related posts