Booking.com

Direktor Granične policije Zoran Galić 05. i 06.12.2016. učestvuje na sastanku šefova policijskih agencija balkanskog regiona pod pokroviteljstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Italije i EUROPOL-a u Rimu. Teme sastanka su ilegalne migracije i metodi njihovog suzbijanja, terorizam, krivična djela čiji su počinioci seksualni predatori, ulaganje prethodno oduzetih nelegalnih sredstava, zajedničke operativne akcije, ali i druge aktuelne teme iz oblasti bezbjednosti na Balkanu.
Na sastanku prisutnima se obratio direktor Granične policije Zoran Galić istaknuvši da nije izložena pritisku migracija, ali da je posljednjih nekoliko mjeseci evidentirano da ilegalni migranti s Bliskog istoka, koji duže vrijeme borave na području Srbije, u malim grupama pokušavaju da koriste kao tranzitno područje za ulazak u zemlje EU. Dodao je da Granična policija BiH, u saradnji s drugim agencijama, i dalje uspješno drži pod kontrolom ilegalne migracije preko bh. teritorije. Direktor Galić predstavio je učestvovanje Granične policije u operativnim akcijama pod pokroviteljstvom EUROPOL-a. U segmentu borbe protiv terorizma govorio je o saradnji te predočio broj evidentiranih bezbjednosno interesantnih lica u prelasku državne granice, o kojima su svi relevantni podaci dostavljeni nadležnim organima.
Uz direktora Zorana Galića, na sastanku učestvuju i predstavnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Osim domaćina iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Italije i EUROPOL-a, na sastanku su prisutni predstavnici Evropske komisije, Interpola, SELEC-a, te policijskih agencija iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Bugarske, Grčke, Moldavije, Slovenije, Mađarske, Albanije i Rumunije.

Vezane objave