​Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo juče su na području Pala, lišili slobode četiri lica inicijala T.P. iz Pala, A.Đ. iz Srpca, E.T. iz Bihaća i S.M. državljanina Republike Slovenije, dok se za licem S.P. iz Pala još uvijek traga, zbog više počinjenih krivičnih djela, te pronašli i oduzeli dva automobila „Polo“ i „BMW“, vatreno oružje i 58.400,00 eura.​Lica inicijala T.P. i S.P se sumnjiče da su 18.09. ove godine oko 23,00 časa u ugostiteljskom objektu u Palama fizički napali lice R.G. iz Pala nanijevši mu tjelesne povrede, nakon čega S.P. ispaljuje hitac iz vatrenog oružja u plafon objekta.

Takođe, lice T.P. se sumnjiči da je fizički napao policijskog službenika tokom vršenja službene radnje, nakon čega se navedenim vozilima kojim su upravljali E.T. i S.M. sa kojim se nalazio i A.Đ. udaljavaju u nepoznatom pravcu.

​Brzom intervencijom policijski službenici pronalaze lica i vozila u Palama, te izvršenim pretresom vozila „Polo“, kojim je upravljao E.T. pronalaze revolver i pet komada metaka kalibra 38 specijal, dok u vozilu „BMW“, kojim je upravljao S.M. pronalaze novac u navedenom iznosu i četiri mobilna telefona.

Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da su navedena lica koristila apartman u hotelu na Jahorini kojom prilikom je izvršen pretres istog u kojem je zatečeno lice inicijsla A.B. državljanin Republike Slovenije, kod kog su pronađene i oduzete dvije pvc kesice sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuna i dva mobilna telefona, za šta je lice sankcionisano u skladu sa članom 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

O svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

U toku je dokumentovanje predmeta, nakon ćega će tužilaštvu protiv osumnjičenih biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i to protiv T.P. za počinjena krivična djela „Tjelesna povreda“, „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, protiv S.P. „Izazivanje opšte opasnosti“, „Tjelesna povreda“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, protiv E.T. „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će protiv lica M.S.i A.Đ. za sva nadevena krivična djela osumnjičenih, u vezi sa članom 39.КZ RS- Pomaganje.

Traganje za licem S.P. je u toku.

Lica će u toku dana uz izvještaj biti predata u dalju nadležnost tužilaštva, saopšteno je iz Policijske uprave istočno Sarajevo.