Korona 5

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici i Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 369 laboratorijska uzorka, a novi virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 61 osobe u Republici Srpskoj.

Radi se o 37 muških i 24 ženske osobe, od kojih je 12 mlađe, 29 srednje i 20 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 29 je iz Banjaluke, pet iz Laktaša, četiri iz Prnjavora, po tri iz Gradiške i Ribnika, po dvije iz Dervente, Кneževa, Кotor Varoša, Trebinja i Čelinca i po jedna iz Bijeljine, Bileće, Zvornika, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada i Prijedora.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog virusa . Radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Banjaluke.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.167 slučaja virusa , a preminulo je ukupno 298 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus .

U Republici Srpskoj, od novog virusa , do sada se oporavilo ukupno 6.177 , a testirano je ukupno 78.088 .

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 172, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 54, a u opštim bolnicama 118.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.780 , a nadzor je završen kod 59.827 osobe.

Vezane objave