V 61161919

Pripadnici Policijske uprave su 28.09.2020.godine sproveli akciju kodnog naziva „Lim 2020“ kojom prilikom su u 18,10 časova u mjestu Staro , opština lišili slobode lice M.N. državljanina Republike .

Naime, lice M.N. koje je upravljalo vozilom „Peugeot 307“ nakon zaustavljanja od strane policijskih službenika oglušilo se o jasno i glasno zakonito izdato naređenje te se dao u bjekstvo, nakon čega je brzom intervencijom policijskih službenika lišen slobode. O događaju je obavješteno Tužilaštvo , a uz saglasnost dežurnog postupajućeg tužioca izvršen je pretres vozila i lica kojom prilikom su u vozilu pronađene i privremeno oduzete tri putne torbe u kojima se nalazilo 15 pakovanja nepoznate materije, ukupne mase 103 kg, koja su zapakovana na način koji asocira na pakovanje opojne droge, kao i dvije sim kartice za telefon.

Lice M.N. iz Priboja je 29.09.2020.godine zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlašeni promet opojnim drogama“ uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva .

Po nalogu navedenog tužilaštva izuzet je uzorak praškaste materije radi vještačenja koji je i vještačen u Kriminalističko tehničkom centru, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o smjesi medicinskih lijekova koji nisu na listi opojnih sredstava.

Vezane objave