Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Skuter 2” koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

Prilikom realizacije operativne akcije policijski službenici SIPA-e pretresli su osobe, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije i Bijeljini, te uhapsili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Organizovani kriminal”, a u vezi sa krivičnim djelom “Nedozvoljen promet akciznih proizvoda”.

Prilikom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 1.259 kutija cigareta, oko 3.810 kilograma raznog duhana, četiri vage, pet mobilnih telefona i četiri SIM kartice, u ukupnom iznosu od 16.000 eura, 630 USD i 5.500 konvertibilnih maraka, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija “Skuter 2“ realizovana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Osumnjičene osobe privedena su u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

U vezi sa realizacijom gore navedenih aktivnosti, SIPA će u zakonskom roku nadležnim pravosudnim institucijama podnijeti odgovarajuće izvještaje.

Spread the love

Vezane objave