Svedoci smo poslednjih dana neverovatnih vremenskih promena, ali ako ste pomislili da je jesen konačno stigla u velikoj ste zabludi. Sledeći nas ponovo očekuju prave letnje temperature

Prema prognozi za narednih sedam dana, u će u sredu i četvrtak biti umereno do oblačno i sveže. U košavskom području će duvati umeren i jak, a na jugu Banata i olujni jugoistočni vetar, koji će u četvrtak oslabiti. U petak nas očekuje suvo vreme uz delimično razvedravanje.

Za vikend pretežno sunčano sa hladnim jutrima i dnevnom temperaturom čak iznad prosečnih vrednosti.

Za subotu je u Beogradu predviđena temperatura do 25, a u nedelju čak 28 stepeni. U ponedeljak malo toplije uz postepeno naoblačenje i pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području. U utorak pretežno oblačno, mestimično s kišom.

Prosečna maksimalna temperatura u oktobru u Beogradu će biti 18 stepeni, dok će prosečna minimalna temperatura iznositi 9.3 stepena.

Vremenski rolerkoster i nagli skok i pad temperatura smeta većini hroničnih bolesnika, a posebno kardiovaskularnim bolesnicima. O tome kako ublažiti tegobe izazvane naglim vremenskim promenama i posebnom režimu ishrane u ovim vremenskim govorio je naš kardiolog prof. dr Nebojša Tasić.

Vezane objave