Albanci nasrnuli na Srbe u južnom dijelu Mitrovice uz povike “UČK” i “Ubij Srbina”

182
Booking.com

Grupa od petnaestak Srba iz opština na sjeveru Kosova napadnuta je danas u južnom dijelu Kosovske Mitrovice, dok su predavali dokumenta u Agenciji za poljoprivredu. Na njih je fizički nasrnula grupa mlađih Albanaca, a kako se saznaje, samo srećom nije došlo do težih povreda iako su neki napadnuti flašama i noževima.

Službenik u Agenciji za poljoprivredu Šefki Bajrami potvrdio je da se napad dogodio, nije govorio o detaljima, ali naglasio je da je najvažnije da nije došlo do težih posljedica, piše Kosovo onlajn.

– Nije se do sada dešavalo. Nije bilo nikad problema. Ni prošle ni pretprošle godine. Danas neki mladi ljudi, vjerovatno zbog situacije. Nisu iz kancelarije. Ovo će uticati na rad kancelarije, da ljudi više neće imati povjerenja. Ali mislim da će i to da prođe – rekao je Bajrami.

Po njegovim riječima, tzv. kosovska policija je stigla kad se već sve smirilo i napravila zapisnik, ali nije još uvijek saopšteno ništa zvanično.

Kako je za Kosovo onlajn izjavio jedan od napadnutih Srba, on je dobio nekoliko udaraca u tijelo i glavu.– Bilo je nas desetak, petnaest, da registrujemo domaćinstva. Odjednom se začula glasna muzika, pominjali su Srbe, nisam shvatio. Rekli su nam da zatvaraju šalter. Krenuli smo hodnikom napolje kad su krenuli da nas udaraju. Bili su i sa lijeve i sa desne strane. Tražili su incident. Vikali su “UČK“, “ubij Srbina“… Krenuli su pesnicama da udaraju, flašama da gađaju. Kad smo izašli na začule se sirene policije. Svi smo izjurili i krenuli prema mostu – priča napadnuti Srbin.

On kaže da je morao da se vrati po oca koji je ostao u grupi iza, a onda je dobio još nekoliko udaraca.

– Vratio sam se po oca, on je stariji čovjek, onda su me šutnuli nekoliko puta i udarili pesnicom u glavu. Srećom nisam ozbiljnije povrijeđen. Policija je posle došla. Da li je to dogovoreno ne znam. Ne vjerujem da je spontano – kaže on.

Vezane objave