Petnaestogodišnji dječak Lazar M. pretučen je jutros od strane četiri starija Albanca u etnički mješovitom naselju Suvi Do, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi u saopštenju, dječak je krenuo od kuće jutros peške, kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

– Dijete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razumije jezik i da je riječ o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dječaka – ističe se u saopštenju.

Dodaju da je dječak jutros u pratnji oca Zlatka došao u KBC Kosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim riječima napadači su mu zadali više udaraca i u predjelu grudnog koša i stomaka.

– Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno liječenje. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković odmah je razgovarao sa ocem povrijeđenog dječaka i pružio mu podršku i ponudio svu pomoć Kancelarije – dodaje se u saopštenju.

– Poslije napada na srpske mladiće u Štrpcu i Klokotu, još jedno srpsko dijete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada dolazi na mjestu gdje su stacionirani pripadnici Kurtijeve kosovske policije, zbog navodne “ugroženosti Albanaca” u mješovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namjera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima, da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku djecu – ističe se u saopštenju.

Niko ne smije da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu, poručuje Kancelarija za KiM.

– Ovdje ne smije biti mjesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin – zaključuje se u saopštenju.