ISTOČNO SARAJEVO – Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske angažovan je na gašenju požara koji je izbio na području Nacionalnog parka “Sutjeska”, potvrdio je Srni direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović.

Novitović je istakao da je helikopter već u vazduhu i koristi vodozahvat jezera na Barama radi gašenja požara u kanjonu rijeke Hrčavke.

“Nadamo da će u toku dana, što se tiče Helikopterskog servisa, sve aktivnosti na gašenju i stavljanju pod kontrolu požara u Nacionalnom parku žSutsjeskaž biti završene”, je Novitović.

Kad je riječ o drugim dijelovima Republike Srpske, Novitović je naveo da prema jutrošnjem pregledu koji rade područna odjeljenja Civilne zaštite Republike Srpske u Trebinju, Doboju, Sokocu, Bijeljini i Banjaluci, nema drugih aktivnih požara koji ugrožavaju imovinu, materijalno-tehnička sredstva i živote ljudi.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite apelovao je da se građani Republike Srpske, s obizirom na visoku temperaturu, ne izlažu riziku i uzdrže od paljenja vatre na otvorenom i time ugrožavaju infrastrkturu i imovinu.

“Nadamo se da će ako se građani uzdrže od paljenja vatre na otvorenom samo ono što je nužno u aktivnostima gašenja požara na tertitoriji Republike Srpske”, dodao je Novitović.

Vezane objave