Beba3

TUZLA – Policija u Tuzli identifikovala je majku koja je sredinom oktobra svoje novorođenče ostavila na deponiji Huskići, kod Lukavca koje je umrlo usljed gušenja, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o djevojci dobi od 19 godina, koja je rodila djevojčicu. Kako saznajemo u tuzlanskom Kantonalnom tužilaštvu djevojci je na njihov prijedlog Opštinski sud u Lukavcu odredio jednomjesečni pritvor. Izvor blizak istrazi upućen u ovaj slučaj kazao je da postoje dokazi da je djevojka u porodičnoj kući u Lukavcu sredinom oktobra ove godine rodila živu bebu.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

– Majka djeteta je bila u veoma teškom stanju nakon poroda. Imala je, najvjerovatnije, postporođajnu depresiju.

Kada je rodila dijete mislila je da je mrtvo, zbog čega se i onesvijestila. Kada je došla svijesti uzela je bebu i u panici je stavila u kesu i odnijela na deponiju – rekao je izvor blizak istrazi i dodao da je zbog načina na koji je novorođenče ostavljeno došlo do smrti usljed gušenja.

Prema njegovim riječima, obdukcijom je utvrđeno da nije bilo tragova fizičkog nasilja nad bebom.

– U toku su različite istražne radnje i vještačenja sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti vezanih za smrt novorođenčeta. Biće obavljeno i psihijatrijsko vještačenje majke novorođenčeta – rekao je ovaj izvor.

Bebu su sredinom oktobra pronašli mještani naselja Huskići koji su odmah pozvali policiju. Novorođenče je tada vozilom Hitne pomoći prevezeno u bolnicu u Tuzlu, gdje je obavljena obdukcija.

Osim ovoga, sličan slučaj desio se u septembru 2021. godine kada je mrtva beba pronađena na obali Vrbasa u Bugojnu. Obdukcijom tijela je utvrđeno da je uzrok smrti bebe utapanje. Policija i dalje traga za osobom koja je bacila bebu u Vrbas i još nisu otkrivene okolnosti kako i zašto se ovo desilo.