Na sastanku direktora škola na sjeveru KiM sa načelnikom Školske uprave donijeta je odluka da se obustavi nastava zbog prisustva tzv. kosovske policije sa punom ratnom opremom na sjeveru.

– U svim školama na sjeveru Kosova i Metohije zbog prusustva tzv. kosovske policije pod punom ratnom opremom, nastavnici i učenici nisu u stanju da neometano i bezbjedno izvode nastavu, pa se zbog navedenih razloga, a u interesu i bezbjednosti učenika, nastava prekida sve dok postoje navedeni razlozi i policajci se ne povuku, navodi se u saopštenju načelnika Školske uprave za KiM Ivana Zaporožca.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Ovakva odluka, kako se navodi, donijeta je nakon mnogih poziva i pristiglih poruka direktorima škola i razrednim starešinama od strane roditelja u kojima izražavaju svoju zabrinutost i strah za bezbjednost svoje djece, u školama u čijoj se neposrednoj blizini kao i na mjestima gdje učenici prolaze na putu do škole nalaze policajci sa dugim cijevima i pod punom ratnom opremom, kao i transporteri na samim ulazima u škole.

Odluka je donijeta jednoglasno na današnjem sastanku direktora škola sa sjevera Kosova sa načelnikom Školske uprave.

Kako je navedeno, razredne starješine obavijestiće roditelje kada će se učenici ponovo vratiti u školske klupe, prenosi Sputnjik.