ВИШЕГРАД, 21. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Безбједносна ситуација на подручју општине Вишеград је задовољавајућа, закључено је на данашљој сједници Форума за безбједност ове локалне заједнице.

Bezbjednosna situacija na području opštine Višegrad je zadovoljavajuća, zaključeno je na današljoj sjednici Foruma za bezbjednost ove lokalne zajednice na kojoj su utvrđene smjernice djelovanja kako bi stanje bilo još bolje.

Član Foruma Gordana Krivošija rekla je da je ovo vrlo konstruktivan sastanak sa izvještajima Policijske stanice i Vatrogasne jedinice koji ukazuju na dobru bezbjednosnu situaciju.

Starješina Vatrogasne jedinice Željko Milošević rekao je da je u 2022. godini ova jedinica imala za 30 odsto manje intervenicija nego u 2021. godini.

„Ovi sastanci su veoma korisni jer se utvrdi stanje bezbjednosti, ali i smjernice djelovanja. Kada je riječ o Vatrogasnoj jedinici početak godine ukazuje na nastavak dobrog trenda iz prošle godine“, rekao je Milošević novinarima.

On je naglasio da će ova jedinici u narednom periodu, kada su učestali požari zbog rada na imanjima, djelovati preventivno i apelovati da građani poštuju smjernice o zaštiti od požara.

Sastanku Foruma za bezbjednost prisustvovali su predstavnici policije, Civilne zaštite, Granične policije BiH, osnovnih i srednjih škola i Odjeljenja za inspekcijske poslove opštine Višegrad.

SRNA