Novac

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da je danas na račune 215.590 boraca, ratnih vojnih invalida, članova porodica poginulih boraca, odnosno za korisnike porodične invalidnine u Srpskoj koji imaju rješenje nadležnog organa, isplatilo jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM ili ukupno 21,5 maraka.

U saopštenju je dodato da je isplata izvršena na osnovu spiskova iz evidencije Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite Srpske.

-Danas se nastavlja i isplata jednokratne pomoći od 100 KM za mlade u Republici Srpskoj. Zaključno sa 18. julom na račune mladih je isplaćeno ukupno 8.456.900 KM. Elektronsku prijavu za jednokratnu pomoć je do sada podnijelo 116.132 mladih iz Republike Srpske i Brčko Distrikta – dodaje se u saopštenju.

Sredstva su, kako se navodi, obezbijeđena u Rebalansu budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, kao dio mjera koje imaju za cilj ublažavanje negativnih posljedica inflacije, a u narednom periodu će u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske o isplati jednokratne pomoći po 100 KM dobiti i korisnici penzija.