Ana Brnabić

BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da su avioni “migovi” Vojske Srbije podignuti nakon što su bespilotne letjelice snimale aktivnosti u Kopnenoj zoni bezbjednosti.

Ona je objasnila da je nalog dao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kao vrhovni komandant i da je taj nalog sada trajan.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

“Ako se ovakve stvari budu ponavljale mi ćemo da srušimo te letelice, što bi uradila svaka zemlja”, rekla je Brnabić za RTS, ne navodeći koja je zemlja poslala dronove.

Ona je precizirala da su bespilotne letjelice snimale dvije kasarne u Kopnenoj zoni bezbjednosti i istakla da je riječ o bezbjednosti Srba na Kosovu i Metohiji.

Prema njenim riječima, podizanje borbene gotovosti vojske ima veze sa tim incidentom.

“Verujem da postoji veza i da ima mnogo stranih faktora koji žele da znaju kakvi su naši planovi u vezi sa obezbeđivanjem Srba na KiM. Mi ćemo se kao i do sada truditi da čuvamo mir i bezbednost i da pozitivno utičemo na bezbednost”, istakla je Brnabić.

Dodala je da je to u ovom trenutku izuzetno teško, jer ima ljudi koji ne razmišljaju racionalno i koji će upotrijebiti sve što se može upotrijebiti da dalje destabilizuju situaciju i da jednostranim potezima ugroze bezbjednost ne samo kod nas nego i šire na prostoru Balkana.