Capture 51

Žarka Sparića (65), taksistu iz Priboja, u noći između petka i subote brutalno su pretukla dvojica klijenata, najprije ga udarajući tokom vožnje, a zatim i na ulici na koju su ga izbacili pošto su zaustavili automobil.

Zbog teških povreda glave Sparić je hospitalizovan na neurohirurškom odjeljenju Opšte bolnice Užice, a kako priča njegov sin Milanko tukli su ga R. V., zaposlen u Domu zdravlja u Priboju, i njegov brat D. V. koji radi u pribojskoj Opštinskoj upravi, piše Blic.

Prema onome što mu je ispričao otac, Milanko Sparić kaže da je Žarko te noći na taksi stajalištu u starom delu Priboja primio jednog mladića koji je naručio vožnju u novi dio grada.

– U tom trenutku su se kraj vozila pojavili R. V. i D. V. i tražili od mog oca da i njih poveze u Novi Priboj. On ih je primio u kola. Išli su uzanim ulicama naselja Jarkovac kraj Lima prema dijelu grada zvanom Luka. Jedan od braće, koga Žarko poznaje, pokušao je mom ocu da objasni gdje da ga vozi, a on mu je odgovorio:

– Znam gdje Vam je kuća. Često vozim Vašu ćerku.

U tom trenutku ovaj drugi je odbrusio:

– Šta ti imaš da spominješ njegovu kćerku, znaš li ti ko sam ja? – priča Milanko Sparić.

Tada je jedan od braće, prema svjedočenju taksiste, počeo sa zadnjeg sjedišta da ga pesnicama tuče u glavu. Pridružio mu se i brat, takođe udarajući Sparića.

– Momak kojeg je moj otac prvog primio u vozilo, i koji je sjedio na mjestu suvozača, je vikao: ‘Prestanite da ga bijete, izginućemo’.

I Žarko ih je molio da ga ostave, ali nisu prestajali da ga pesniče. Zatim su podigli ručnu kočnicu i zaustavili automobil na jednom proširenju i mog oca izbacili na ulicu. Tu su nastavili da tuku, šutirajući ga nogama u glavu – prepričava Milanko Sparić.Mladić sa prednjeg sjedišta je pobjegao, a pretučenog taksistu napadači su ostavili onesviješćenog da leži na ulici.

– Kada je moj otac došao sebi, krenuo je prema bolnici i telefonom o svemu obavestio moju majku i sestru. U bolnici, a njega osoblje dobro poznaje s obzirom da dugo radi kao taksista, od modrica i podliva po licu nisu mogli da ga prepoznaju. Nedugo zatim tu se pojavio i R. V., radnik Doma zdravlja, i rekao da je i njega tukao moj otac. Otac mi je ispričao da on nikoga nije udario i da je D. V. u bolnicu došao sa flasterom na glavi – kaže sin teško povređenog taksiste.

Usljed zadobijenih povreda Žarko Sparić je u subotu ujutro prevežen u bolnicu u Užicu, dok je na liječenju u pribojskoj bolnici primljen R. V. Njegov brat je uhapšen i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.Kako je rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, jedno lice koje je osumnjičeno za napad na Žarka Sparića je na slobodi, premda je Osnovni sud u Priboju odbio zahtjev da mu se odredi pritvor. Drugi osumnjičeni je, rekli su u tužilaštvu, u pribojskoj bolnici i čuva ga policija. Na teret im se stavlja teška tjelesna povreda u saizvršilaštvu.

Porodica Sparić, mada Žarko ne zna ko je treći putnik, moli mladića koji je sjedio na mjestu suvozača i pobjegao tokom tuče da se javi policiji i posvjedoči o nemilom događaju.

Žarko Sparić, rečeno nam je iz užičke bolnice, je primljen u ovu ustanovu sa teškim povredama lica maksilofacijalne prirode.