Prema izvještaju sarajevske policije, sinoć oko 23.03, obaviještena je četvrta PU da je na parking prostoru u ulici Bulevar Mimar Sinana bb, opština Novi grad, došlo do požara na putničkom motornom vozilu “golf 3”, gdje se požar proširio na pet drugih motornih vozila koja su bila parkirana u blizini.

Požar lokalizovan od strane P.V.B Kantona u 23.20, na licu mjesta nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta, prenosi Avaz.

O navedenom obaviješten dežurni Kantonalnog tužilaštva Kantona koji je naložio da se lice mjesta obezbjedi do jutamjih sati, te da se uradi uviđaj u prisustvu stalnog sudskog vještaka PPZ struke i uviđajne ekipe MUP Kantona Sarajevo.

Zbog osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz Člana 323 KZ FBiH, lzazivanje opšte opasnosti, policijski službenici PS Dobrinja uhapili su S. R. iz Sarajevu. Uhapšena predata je u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih MUP Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela – navode iz sarajevske policije.

Vezane objave