Vakcinacija Foto S Pasalic

ČAČAK – Snežana Ćirović iz Čačka da je kao drugu dozu vakcine dobila Fajzerovu umjesto kineske, koju je prvi put dobila.

“Predala sam papir na kom je pisalo da je prva doza bila vakcina kineskog proizvođača. Nakon što sam primila drugu, obukla se i krenula kući, pogledala sam u papir na kom je pisalo da je druga američka. Vratila sam se i pitala o čemu se radi, a onda shvatila da su sestre pogrešno odradile imunizaciju”, rekla je Ćirović za Rinu.

Ona kaže da nema nikakve simptome, ali da je uplašena za svoje zdravlje zbog situacije koja joj se dogodila, prenose beogradski mediji.

“Sada ne znam da li sam revakcinisana ili ne, pijem lekove za srce, pa se plašim kako će uticati na zdravstvene probleme koje imam. Propratiću simptome, a možda se i obratiti psihologu”, rekla je Ćirović.

Direktor Doma zdravlja u Čačku Aleksandar Pajović potvrdio je da se tokom vakcinacije desio propust i da će biti utvrđeno zbog čega se to dogodilo.

“Obavešten sam da jedna sugrađanka sumnja da je umesto jedne primila drugu vakcinu. Radnici su odmah pozvani na razgovor i dali su izjave. Ostaje da se potvrdi da li je zaista došlo do greške u imunizaciji i ako jeste zbog čega ili se radi o administrativnom propustu. U toku je provera i za kratko ćemo pravu informaciju. Ne bih za sada tvrdio ni jedno ni drugo dok ne ispitamo čitavu situaciju”, je Pajović.

Spread the love

Vezane objave