Delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda PSBiH Radovan Kovačević čestitao je izbornu pobjedu Јakovu Milatoviću u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.- Čestitam veliku pobjedu Јakovu Milatoviću, novom predsjedniku bratske i prijateljske Crne Gore. Radujemo se kvalitetnoj i sveobuhvatnoj saradnji na korist svih građana Republike Srpske i Crne Gore – napisao je Kovačević na Tviteru.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac čestitao je Јakovu Milatoviću povodom pobjede na izborima za predsjednika Crne Gore.

Košarac je u objavi na Instagramu istakao da je prvi zvanični sastanak sa Milatovićem imao u kovid uslovima, 17. aprila 2021. u Trebinju, kada su razgovarali o ukidanju putarine na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi. Nepunih mjesec dana kasnije, ova ideja je realizovana, što je umnogome olakšalo prelaz granice. Naše prijateljske veze usmjerene su na otklanjanje barijera! Radujem se nastavku te misije na obostranu korist – poručio je Košarac.

Predsjednik SP Petar Đokić u čestitki pobjedniku predsjedničkih izbora u Crnoj Gori Јakovu Milatoviću istakao je da je crnogorski narod dao šansu mladosti, pomirenju i napretku.

– Upućujem iskrene čestitke novom predsjedniku Crne Gore Јakovu Milatoviću – naveo je Đokić.

Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević čestitao je kandidatu Pokreta Evropa sad Јakovu Milatoviću izbor za predsjednika Crne Gore, navodeći da je pobijedila bolja budućnost Crne Gore.