Korona

Prema informacijama Kantonalnog štaba Civllne zaštite BPK Goražde u izolatorij Kantonalne bolnice danas je smještena jedna osoba, nakon čega je utvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Ovo je četvrti slučaj koronavirusa u Goraždu.

Prema informacijama Kantonalnog štaba to je bliži srodnik osobe kod koje je ranije utvrđeno da je pozitivna na koronavirus.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

“Ova osoba se morala izolovati jer spada u rizičnu kategoriju”, informacija je Kantonalnog štaba Civilne zaštite BPK Goražde.

U ovom kantonu do sada su tri osobe zaražene koronavirusom, dok su dvije osobe koje su jučer testirane negativne, a riječ je o bližim srodnicima zaraženih.

Dr.Medina Bičo, predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva BPK Goražde ističe da je do sada 57 osoba sa porodicama u kućnoj izolaciji, kao i 62 osobe sa rješnjem federalnog inspektora.

Naredbom kantonalnog štaba Civilne zaštite BPK, danas je počeo sa radom i volonterski servis čija je namjena pružanje pomoći pri kupovini osnovnih namirnica, higijenskih potrepština ili lijekova osobama starijim od 65 godina i onima koji boluju od neke hronične bolesti.

Servis će pružati pomoć svim osobama sa zvanične liste koji imaju rješenja o izolaciji.

Od 8 sati do 12 sati mogu zvati na broj 062/453-025.