81324562 459897138030891 1787780553571827712 N

U više gradova širom Crne Gore i večeras su se okupile pristalice Srpske pravoslavne crkve zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovesti.

Protestuje se u Podgorici, Pljevljima, Beranama i drugim gradovima.

Građani će i večeras u Podgorici nakon odsluženog molebana u sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, zajedno sa sveštenstvom krenuti u molitvenu šetnju. Nakon toga litija će se vratiti do sabornog hrama gdje će vladika Grigorije održati predavanje.Po blagoslovu Episkopskog savjeta, svake večeri u gradovima Crne Gore služi se moleban a nakon službe se organizuju litije, kojima prisustvuju desetine hiljada građana.

Žabljak

Durmitorcima ne smeta ni led ni snijeg. I večeras su prvi krenuli sa litijom.

Publiée par Objektiv Story sur Samedi 4 janvier 2020

Tokom večerašnje litije u Bijelom Polju, u Ulici slobode došlo je do incidenta u kojem je povrijeđen Bjelopoljac B.M.

Njega je nepoznatim metalnim predmetom gađala za sada nepoznata osoba.Incident se desio u blizini lokala “Rich”.

Mladić je krvave glave napustio litiju a novinarima je rekao da nije u stanju da priča.

Policija je brzo reagovala i iz lokala izvela mladića za kojeg se sumnja da je gađao B.M.Više stotina građana okupilo se u 17 sati oko danilovgradskog hrama Svete Tekle u kojoj je održana večernja služba i moleban. Nakon molebana danilovgradskim ulicama krenula je litija.

Večerašnja je prva litija u Danilovgradu koja se organizuje zbog Zakona o slobodi vjeroispovesti. Do sada molebani i protesne šetnje organizovani su u Spužu, ali ne i u užem dijelu grada pod Garčem.

(Tanjug, Vijesti)