Jedan mladić pretučen je jer je pokazao tri prsta na večerašnjem dočeku crnogorskih bronzanih vaterpolista na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Pored toga, pokliči koji su se mogli čuti bili su sramni

Iz cele Crne Gore okupili su se srbofobi i ljubitelji besplatnog benzina (Vlada Crne Gore poklanjala benzin onima koji idu na doček), spremni da “brane” otadžbinu. Uzvikivali su “Branićemo ovih dana Crnu Goru od dušmana”. Da ironija bude veća, sve se desilo baš na Dan svetog Save, pa je svečanost upriličena za sportiste pala u drugi plan.

Jedan mladić je pretučen samo zato što je pokazao tri prsta.

Ceo događaj i uzvici koji su se čuli sigurno nisu došli iz grla iskrenih ljubitelja sporta i vaterpola, koji je na Trgu bilo. Ali, sudeći po svemu što se desilo, bilo je i onih drugih, kojima je svaka svečanost ovog tipa povod da iskažu vlastitu nekulturu i mržnju prema Srbima.

Nije teško shvatiti zašto dobar deo zemlje ne može da se identifikuje sa “ajkulama”, “sokolima”, “lavicama” itd.

I teško da će se išta promeniti dok se sportisti koji brane boje crnogorske selekcije jasno ne usprotive instrumentalizaciji njihovih uspeha u svrhu promocije srbofobije i partije koja preko tri decenije uništava Crnu Goru.