Romanija Snijeg 480x610

– U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti oblačno uz slabu do umjerenu kišu i jak vjetar, a najviša dnevna temperatura biće oko 10 stepeni Celzijusovih.Ujutru i prije podne biće oblačno uz slabu kišu ili rosulju pretežno na jugu, a na planinama centralnih i istočnih predjela uz susnježicu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana oblačno uz slabu do umjerenu kišu u većini predjela, na jugu uz malo obilnije padavine, a uveče ponegdje na visini uz susnježicu.

U toku noći na utorak očekuje se prestanak padavina u sjevernim predjelima, dok će na jugu nastaviti da pada kiša.

Duvaće jak vjetar sa olujnim, ponegdje i orkanskim udarima južnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Promjena strujanja na jugozapadno usloviće brz porast temperature koja će biti od tri do osam, na planinama od jedan, a na krajnjem sjeveroistoku i jugu oko 10 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha jutros u 8.00 časova: Čemerno minus jedan stepen Celzijusov, Han Pijesak, Banjaluka i Doboj nula, Bijeljina jedan, Sokolac i Srebrenica dva, a Bileća četiri stepena Celzijusova.

Snijega jutros ima na Han Pijesku 39 centimetara, Čemernu, Кalinoviku 30, Sokocu 20, u Gackom 15, Mrakovici 11, Mrkonjić Gradu, Driniću i Rudom četiri, a u Šipovu i Ribniku tri centimetra.