Fb Img 1612093242149
Fb Img 1612093242149

Poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Fulurija biće sahranjen danas na groblju Kosovo Polje u Višegradu.
Sahrana je zakazana za 13.00 časova, a prethodno će u podne biti služeno opijelo u Hramu Svetog cara Lazara u Andrićgradu, saopšteno je iz NDP-a.

Komemorativni skup povodom smrti Fulurije, koji je preminuo od posljedica virusa korona, održan je juče u Narodnoj skupštini Republike Srpske u Banjaluci.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je tokom komemoracije da je Fulurija bio primjer korektnog čovjeka i partnera, čovjek za poštovanje.

Čubrilović je istakao da je Fulurija bio prvi narodni poslanik koji je postao žrtva virusa korona, što pokazuje kakva je opasnost od epidemije i da nema opuštanja u poštivanju propisanih mjera.- Bio je poslanik za poštovanje. Njegovim odlaskom na gubitku su svi, a najviše njegova porodica – istakao je Čubrilović.

Predsjednik NDP-a i narodni poslanik Dragan Čavić govorio je o Fulurijinom životnom putu, navodeći da je za narodnog poslanika izabran 2018. godine, a u NDP-u je bio od osnivanja i bio je član Predsjedništva.

On je dodao da je Fulurija bio i odbornik u Skupštini opštine Višegrad, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske, uspješan ljekar, sporti radnik koji je do uspjeha uvijek dolazio poštenim radom.

Narodni poslanik Aleksandar Fulurija preminuo je u nedjelju, 31. januara, u 59. godini od posljedica virusa korona na Univerzitetskom kliničkom centru u Banjaluci.

Fulurija je rođen 22. septembra 1962. godine u Foči i bio je član Kluba poslanika Narodnog demokratskog pokreta i Narodne partije Srpske.

Za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske izabran je na opštim izborima 2018. godine.

Iz NDP-a je ranije saopšteno da je Fulurija bio porodičan čovjek, predano posvećen svojoj porodici i da u bolu i tuzi ostaju njegovi roditelji, supruga, kćerka, dva sina, unuče, kao i brojni prijatelji i kolege.