Dvanaestogodišnji dečak J. M. koji je preminuo u subotu tokom kupanja u Dunavu na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu, najverovatnije je udario glavom o kamen u vodi posle skoka .Otac nesrećnog dečaka je prisutvovao tragediji. On je doveo sinove kod prijatelja na splav i dok su njih dvojica majstorisala, dečaci su se kupali. A u jednom momentu deca su počela da vrište: – Otac J. M. je odmah skočio u vodu i izvukao prvo mlađeg sina. Odmah se okrenuo da izvuče i starijeg J. M. Video je da dete ima modricu na glavi. Izvukao je i njega na obalu, ali bio je bez svesti. Njegov kolega, sa kojim je radio, pokušao je da osvesti dete, davao mu veštačko disanje i masirao srce, ali nije uspevao. Pozvali su Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla. Oni su takođe pokušali reanimaciju i odvezli su dečaka u bolnicu – priča rođaka preminulog dečaka.

Dečak je preminuo pre nego što je stigao u bolnicu:

– Tačan uzrok smrti će se znati posle obdukcije, a kako se pretpostavlja, nesrećni dečak je skokom u vodu udario glavom da li u kamen ili čamac, za sada nije poznato. Udarac je bio koban, on je praktično umro ocu na rukama kada ga je izvuko iz reke – objašnjava sagovornik Kurira.

U domu dečaka juče su odzvanjali plač i lelek. Dečakov deda Rade plače i samo ponavlja: “A joj, šta sam dočekao”. Stric koji je neoženjen i nema svoju decu, posebno je bio vezan za J. M. I on ne prestaje da plače i prepričava doživljaje koje su njih dvojica imali sve do prekjuče. Kuća je stalno puna ljudi, dolaze prijatelji i komšije da izjave saučešće. Svi su u šoku i ne mogu da veruju da je to istina.

– Otac je pognute glave, plače i ponavlja: “Zašto, zašto?”, i priča kako ga je sin tog jutra ljubio i grlio kao nikad do sada. Dejan je inače samohrani otac, jer su posle razvoda dečaci ostali da žive sa njim – kaže naša sagovornica.

Otac je, po rečima komšija, prijatelja i rođaka, uživao sa svojom decom i maksimalno im je bio posvećen. Živeo je sa svojim sinovima sam u kući, dok su deda i stric živeli u drugoj kući u istoj ulici.