Кlizišta su ovih i po nekoliko sati prekidala ovu saobraćajnicu koja je trenutno prohodna a saobraćaj se sa njom odvija uz puno opreza.- Putna saobraćajnica od Foče do Šćepan Polja i granice sa Crnom Gorom registrovana je kao magistalni put ali prema mišljenju svih onih koji se njom voze to ne liči na magistralu već obični seoski sokak prepun klizišta, vode na putu, suženja, rupa na kolovozu oštrih krivina i velikih uzbrdica.

Кlizišta su ovih dana i po nekoliko sati prekidala ovu saobraćajnicu koja je trenutno prohodna a saobraćaj se sa njom odvija uz puno opreza.

“Upozoravamo građane da se na ovom putu zbog određenih problema i njegovog stanja saobraćaj odvija otežano. Na terenu su stručene službe iz Direkcije za puteve kao i Puteva Republike Srpske i tražiće se hitna sanacija na određenom broju lokacija kako bi se bezbjednost saobraćaja povećala”, rekao je načelnik odjeljenja policije Policijske uprave Foča Vojislav Кrunić.Zbog lošeg puta ispaštaju mještani okolnih sela, putnici prema Crnoj Gori, ali i vlasnici 21 rafting kampa kroz koje godišnje prođe i do 50.000 turista i ljubitelja adrenalin spuštanja u čamcima niz rijeku Taru.

“Putna komunikacija Foča-Šćepan Polje je u očajnom stanju. Mislim da nigdje u Republici Srpskoj i nema takovog puta i to magistralnog koji spaja dvije države”, kaže predsjendik Udruženja raftera „Drina-Tara“ Zdravko Matović, koji na stotinama puta ljeti vozi ovom saobraćajnicom.

Poslovni ljudi iz Foče apeluju na čelnike u i Republici Srpskoj da riješe ovaj problem.

“Prvo prozvao Savjet ministara i nadležne za puteve u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj da preduzmu sve da se put dovede u pristojno stanje jer je pored ostalih potreban i nama rafterima koji obavljamo svoje poslove na rijekama Tari i Drini”, dodao je Matović.

Problem puta od Foče do granice sa Crnom Gorom aktuelan je četiri decenije. Svaka nova republička vlast obećavala je da će se saobraćajnica sanirati ili izgraditi nova. Zabilježeni su i protesti građana ali sve se na tome završilo. Ovdje se uveliko govori da je u toku izrada novog projekta . Samo da ne bude kao i sa onim prethodnim.

BN

Spread the love

Vezane objave