Autobus koji je prevozio djecu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro djece i vodiča konstatovane su lakše tjelesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.Saobraćajna nezgoda se dogodila oko 9.20 časova.

Uviđaj je završen, a nakon popravke autobusa djeca se vraćaju kući.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

U autobusu je bilo 79 đaka.

– Imali smo sudar na ulasku u Šabac, čovjek nam je izletio ispred autobusa iz smjera gdje nije trebalo da bude. Srećom, autobus je sporo vozio jer je vozač ulazio u grad, pa je šteta mala. Ima lakše povrijeđenih, desetoro djece – izjavio je nastavnik muzičkog obrazovanja u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Futogu Đorđe Kurjak.

Doktor Luka Јanković kaže da su svi dovezeni u stabilnom opštem stanju.

– Mislimo da su trenutno sve lakše tjelesne povrede, petoro ili šestoro je otpušteno odavde. Trenutno je dijagnostika za ostalih petoro – rekao je Јanković.

Prema njegovim riječima, sve su povrede kontuzivnog tipa nagnječene, neki su udarili grudnim košem, neki ekstremititetima rukama nogama, jedino je vodič malo teže povrijeđen jer je u trenutku sudara stajao pa je tijelom udario o vjetrobran.

Uviđaj je obavio tužilac Osnovnog javnog tužilaštva i naredio hapšenje vozača automobila (1946. godište) zbog ugrožavanja javnog saobraćaa.