Najbolji teniser svijeta Novak Đoković napustio je Bosnu i Hercegovinu, a tokom trodnevne posjete posjetio je nekoliko lokacija među kojima dva puta tunele Ravne u Visokom.Odsjeo je u hotelu Pino Nature na Trebeviću sa djecom Stefanom i Tarom. Posjetio je Arheološki park Ravne 2 u Visokom, a domaćin mu je bio Semir Osmanagić. Ranije je izjavio kako voli dolaziti u Visoko jer tu dobija energiju koju koristi za nadolazeće mečeve.

“Danas, trećeg dana njegove posjete BiH, proveli smo više od sat i po u tunelima Ravne i razgovarali o različitim temama. Dijelimo zajedničke interese o historiji, konceptu čiste i besplatne energije, nutricionizmu, potvrdi da se pozitivni i dobri ljudi drže zajedno na ovim našim prostorima. Razgovarali smo i o potrebi pomirljivosti kada se stvaraju dvije različite grupe ljudi, vakcinisani i nevakcinisani, o potrebi dijaloga i o drugim lijepim pričama”, rekao nam je Semir Osmanagić.Razmijenili su i ideje o Centru za prirodnu medicinu čije otvaranje se planira u Visokom, dok je Đoković iznio ideju sličnog centra u Beogradu baziranog na sportskim aktivnostima. Zajednička ideja je čista voda, energija, harmonija s prirodom, rekreacija, meditacija i općenito zdrav način života.

Đoković je jučer prisustvovao svadbi džudiste Nemanje Majdova na Sokocu. Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pohvalio se fotografijom sa Đokovićem, a prisutan je bio i Dodikov sin Igor.

Najbolji teniser svijeta je jutros sa psom prošetao Trebevićem, te se na odlasku fotografisao sa uposlenicima hotela Pino Nature, čiji je redovan gost. Ovdje mu je bila omogućena potpuna privatnost. Kao i uvijek, bio je dobrog raspoloženja i davao je autograme.Ponovo se uputio u Visoko, gdje je, naravno, također rado viđena ličnost. Nakon posjete Arheološkom parku, napustio je BiH. Ovo je bila njegova četvrta posjeta našoj zemlji.

“Očekujemo da u narednom Novakovom dolasku bude uručena povelja počasnog građanina Visokog koja mu je jednoglasno dodijeljena na Gradskom vijeću 28. augusta”, kazao je.

Đoković se pri izlasku iz tunela fotografisao sa prisutnima, a uručen mu je i poklon iz organizacije “Srce” koje se bori za djecu oboljelu od raka nakon čega je krenuo ka sarajevskom aerodromu odakle leti za Beograd.

Prvi put je sa roditeljima boravio u Sarajevu u junu prošle godine, a drugi put je stigao u oktobru u društvu supruge Jelene. Treći put je došao početkom maja ove godine.