BANjALUKA- Predsjednik DNS-a Nenad Nešić rekao je da predizborna kampanja ove stranke “Treći put za Srpsku” nije prazna priča, nego ozbiljan program koji će obezbijediti veće prosječne plate i penzije.

Nešić, koji je kandidat za srpskog člana Predsjedništva BiH, rekao je da pogram predviđa olakšice za privrednike, kao i povlastice za majke sa više i četvoro djece, dok će za 1.000 mladih izgraditi stanove kako bi ostali na ovim prostorima.

“Ne želimo da rušimo, nego da gradimo. Da povezujemo ljude i Srpsku, a jedino što ćemo rušiti su barijere”, izjavio je Nešić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da je došlo vrijeme za treći put DNS—a, odnosno put odbrane nacionalnog interesa i obezbjeđivanje srpskog jedinstva, te poručio bošnjačkim političarima da BiH može jačati samo ako jača i Republika Srpska.

Potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić, koji je i kandidat za predsjednika Republike Srpske, rekao je da današnje generacije imaju tu čast da čuvaju i brane Srpsku, najljepšu zemlju zapadno od Drine.

“Nismo partija koja zagovara, podjele, svađu, galamu ili ratne sukobe, nego ona koja zagovara dijalog i dogovor”, rekao je Jovičić i dodao da je DNS krenuo “trećim putem”, koji je jedini put za opstanak i dalji razvoj Srpske.

Na konferenciji za novinare predstavljeni su i nosioci lista za Narodnu skupštinu Republike srpske, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i kantonalne skupštine u Federaciji BiH.