Proteklog vikenda bili su uspješni mladi košarkaši „Vrela“ koji su na domaćem terenu odigrali dvije utakmice i tri gostujuće u Višegradu.
Naime, kadeti i pioniri ugostili su u okviru 7. kola Lige za mladje kategorije PKO Romanija-Hercegovina, ekipu Rogatice, gdje su u oba uzrasta Čajničani zabilježili pobjede.
Kadeti su slavili rezultatom 77-67, dok su juniori ostvarili ubjedljivu pobjedu protiv gostujuće ekipe rezultatom 105-73.
Za kadete najuspješniji su bili Marko Tomić sa 33 i Milutin Mašić sa 11 poena.
Kod juniora Vrela odlično su odigrali David Racković sa 19 poena, ali pratili su ga Aleksa Kuvelja sa 16, Pavle Veselinović i Sandro Savić sa po 15 poena, Đorđe Karadžić sa 13, te Stefan Lučić sa 12 poena.
Već drugi dan vikenda, mladi košarkaši Vrela gostovali su u okviru 8. kola Lige za mladje kategorije PKO Romanija-Hercegovina, kod ekipe iz Višegrada, gdje su ostvarili dvije pobjede i jedan poraz. Pioniri su slavili sa nevjerovatnih 16-58 uz dobar učinak Stefana Danilovića 14 i Vuka Šubare 10 poena.
Juniori su savladali domaćina sa 12 poena razlike uz sjajne partije Alekse Kuvelje (25) i Stefana Lučića (23) gdje je rezultat bio 65-77.
Kadeti su uvjerljivo poraženi sa 69-45. Najviše poena su postigli Strahinja Savić (13) i Nikola Dačević (11).
Treneri košarkaša Čajniča Duško Pečenica i Dalibor Cigale pokazuju s mladim košarkašima kako Čajniče može računati na uspješnu košarkašku budućnost s domaćim igračima.