Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan u Doboju, Tesliću i Stanarima, dok u Petrovu neće biti javnog dočeka, potvrđeno je iz lokalnih uprava.Početak programa u novogodišnjoj noći u Parku narodnih heroja u Doboju predviđen je za 20 časova uz koncert orkestra Perice Jaćimovića, a će nastupiti pevačica Tina Ivanović.

U Tesliću će za doček pravoslavne Nove godine od 20 časova nastupati Kontra bend, a od 22 časa “Ju grupa”, dok će u Stanarima od 21 čas prisutne zabavljati Slavko Milanković.

Iz Opštinske uprave Petrovo rečeno je da neće biti organizovanog javnog dočeka pravoslavne Nove godine.

Doček pravoslavne Nove godine biće organizovan i na Trgu pravoslavlja u Derventi, gde će Dervenćane i goste zabavljati pjevač Ivan Kukolj Kuki.

Program će početi u 21 čas, a od 23.30 časova planirano je bogosluženje u Sabornom i spomen-hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Biće veselo i na jugu. Hercegovci poručuju, nova po Julijanskom kalendaru bliža je srcu.

Bane Moićević sutra naveče će zapjevati pod platanima. Komšije sa primorja se nisu mnogo potrudile kada je u pitanju ovaj

“Očekujemo da ćemo kao i za međunarodnu Novu godinu da okupimo veliki broj naših sugrađana na trgu ali i gostiju iz obližnjih mjesta kao i turista”, kaže Žarko Vico, iz TO Trebinje.Dobre zabave neće faliti ni na istoku Srpske. U Istočnom Novom Sarajevu zapjevaće Sergej Ćetković i to na lokaciji budućeg trga “Srbija”.

Kao i uvijek dobra zabava širiće se olimpijskom ljepoticom. Na Jahorini će pjevati Darko Lazić.

“Trudiću se maksimalno da bude dobra atmosfera i da ljudi budu zadovoljni”, kaže pjevač Darko Lazić.

Tradicionalno, u većini hramova širom Republike Srpske u ponoć će se služiti moleban povodom nove godine po Julijanskom kalendaru.

Spread the love

Vezane objave