Poglavar terorističke organizacije DAEŠ Abu Bakr el Bagdadi umalo nije poginuo prilikom nedavnog napada iranske vojske na teritoriju Sirije, spasilo ga je kašnjenje na sastanak terorista, saopštio je irački portal „Bagdad tudej“ pozivajući se na izjavu komandanta u iračkom narodnom ustaničkom pokretu Džabara el Mamurija.

U ponedeljak je portal iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije „Sepah njuz“ saopštio da je vazdušno-kosmička divizija KSIR izvela raketni napad na istočnu obalu reke Eufrat u Siriji, a da su cilj bili organizatori terorističkog napada u iranskom gradu Ahvazu.

Prema navodima portala, u napadu je likvidiran veliki broj terorista.„Napad Irana na položaje organizacije DAEŠ istočno od Eufrata u Siriji naprednim raketama bio je usmeren na važno okupljanje takozvanog „ratnog saveta“ organizacije.

„El Bagdadi umalo nije poginuo prilikom napada i spasao se čudom, pošto je, prema raspoloživim informacijama, zakasnio minuta“, izjavio je komandant, ne precizirajući ko je izvor podataka.

Prema njegovim rečima, u iranskom napadu poginula su tri „poglavara prvog ranga“ u DAEŠ-u, među kojima i zamenik El Bagdadija, kao i drugih komandanata organizacije.

Teroristički napad u iranskom gradu Ahvazu dogodio se krajem septembra tokom vojne parade. Prema poslednjim podacima, poginulo je više od 20, a ranjeno više od 60 ljudi.

Prema navodima agencije IRNA, odgovornost za napad je preuzela organizacija „Patriotski arapski demokratski pokret u Ahvazu“, koja je povezana sa Saudijskom Arabijom.

Vezane objave