Goraždanski maratonac Emir Hastor pobjednik je prve Međunarodne trke prijateljstva 5K koja je u organizaciji Atletskog kluba održana danas u ovom gradu.Drugo mjesto osvojio je Alija Imamović iz Sarajeva, dok je treći na cilj stigao Sreto Krstić iz Beograda.

Prvakinja u ženskoj konkurenciji je Slađana Stamenković iz Beograda, druga je Adela Čomor iz Sarajeva dok je trećeplasirana Amela Trožić iz Sanskog Mosta.

“Nikada nisam imao veću tremu. Ponosan sam na građane Goražda koji su cijelom dužinom staze bodrili sve učesnike”, kazao je Emir Hastor.

Međunarodna trka prijateljstva 5K okupila je više od 500 učesnika različitih uzrasta, a u glavnoj trci učestvovalo je 300 takmičara iz šest zemalja: Hrvatske, Francuske, Amerike, Švedske, Srbije, Slovačke i raznih krajeva BiH.Posebnu draž manifestaciji dale su utrke djece u kojima je učestvovalo više od 200 dječaka i djevojčica iz deset gradova BiH. Organizirane su utrke od cicibana na 50 metara do ostalih kategorija gdje je najduža bila 300 metara.

Dodjeljene su medalje i za najuspješnije Goraždane i Goraždanke koji su završili utrku.

Uz medalje i nagrade najuspješnijim takmičarima, Atletski klub između ostalih, proslavljenom bh. olimpijcu i maratoncu Islamu Đugumu dodjelio je Plaketu za izuzetan doprinos razvoju atletike u BiH i nesebično prenošenje svog znanja i iskustva mlađim atletičarima.

“Ovo je jedna sjajna manifestacija koja doprinosi razvoju i promociji atletike koja je nekako na marginama, ali i promociji grada. Sve čestitke AK na sjajnoj organizaciji”, kazao je Đugum.

U Atletskom klubu Goražde takođe su ponosni na organizaciju ove velike sportske manifestacaije koja je održana pod motom “Dobro došli u grad prijatelja, sporta i dobrih ljudi”.

“Goražde je danas uistinu bilo grad sporta, atletike i grad prijatelja. Ponosni smo što je sve proteklo najboljem mogućem redu a učesnici koji su stigli iz regiona i brojnih gradova BiH svojim sjajnim utiscima potvrdili su da smo bili dobri domaćini. Vidimo se na drugoj utrci naredne godine”, poručio je predsjednik Atletskog kluba goražde Zaim Šuman.

Prva Međunarodna trka prijateljstva Goražde 5K organizirana je uz podršku Vlade BPK, Grada Goražda i brojnih drugih sponzora i prijatelja.

Vezane objave