Skijaški savez Srbije sa žaljenjem obaveštava skijašku i širu javnost da je u četvrtak 1. aprila prilikom trke državnog prvenstva na Mokroj Gori došlo do fizičkog napada na predsednika Saveza Gorana Jevremovića (na slici) od strane roditelja jednog od takmičara skija-ških klubova, članica Saveza.

Predsednik Goran Jevremović hitno je prevezen na bolničko zbrinjavanje u Opštu bolnicu u Užicu. Trenutno je u stabilnom zdravstvenom stanju, oporavlja se od zadobijenih povreda.

– Još sam u bolnici na lečenju – usporeno je pričao predsednik Skijaškog saveza Srbije po pozivu iz redakcije Žurnala da objasni kako je došlo do incidenta.

– Napao me je jedan od roditelja od dece takmičara. Incident se desio na parkingu ispred na Mokroj Gori, gde sam došao da deci, učesnicima prvenstva države, uručim pehare i medalje. Dibio sam udarac u glavu, ostao sam bez svesti da ležim. Pamtim da mi je ukazao prvu pomoć jedan od roditelja, koji me je na mestu napada zatekao u polusvesnom stanju.

U toku je istraga nadležnih organa o ovom slučaju. Nadležni u Skijaškom savezu Srbije će obaveštavati javnost o nemilom događaju. Goran Jevremović je istakao da ne zna razlog fizičkog napada na njega, da pretpostavlja, ali, da će to istraga utvrditi.

– Umesto da se govori o uspehu naše mlade takmičarke Natalije Đurović iz Crvene zvezde, koja je pre par osvojila teće mesto na Trci Evropa kupa u Italiji, tema će da bude fizički napad na predsednika Saveza, žalosno – rekao je Jevremović, koji je pre dve godine izabran za predsednika Skijaškog saveza Srbije.

Vezane objave