Rs Foca 2 Panorama

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da je lokalna uprava otkazala sve skupove u Foči koji podrazumijevaju okupljanje više od deset ljudi i povećala inspekcijski nadzor na kompletnom području opštine.

Mašić je pozvao građane da se pridržavaju preventivnih mjera Vlade RS, te da posebno vode računa o ličnoj higijeni i izbjegavaju veća okupljanja.

-Poslali smo sve naše inspekcijske službe da obiđu kakva je higijena u javnim objektima, tržnim centrima, ugostiteljskim objektima, kako bi sve bilo čisto i ispravno, te da se to redovno kontroliše. Situacija se prati, sve naše službe su spremne, pratiće se sve mjere i poštovati koje dolaze sa nivoa Vlade RS, a građanima preporučujem da slušaju isključivo ljekare i stručnjake i da se njihovih savjeta i pridržavaju-rekao je Mašić.

Iz Regionalnog centra Instituta za javno zdravstvo napominju da je bilo koji vid okupljanja potrebno smanjiti na najmanju mjeru.

Rukovodilac Regionalnog centra Slađana Arsenović kaže da oni ne mogu odrediti da li pod zabranu javnih okupljanja spadaju organizacije rođendana i bisokopske predstave, ali da je, svakako, poželjno da se odlože.

Studentski dom: Većina studenata otišla kućama

U Studentskom domu u Foči zatvorena je čitaonica, pojačane su mjere higijene i zabranjena okupljanja.

Ova ustanova nije prekinula da pruža usluge smještaja i ishrane, tako da menza i dalje radi.

Kako je potvrdio direktor Studentskog doma Srđan Drašković, većina studenata je otputovala kućama, a u domu je ostalo 15 odsto stanara.

Radioo Foča