Maskirani napadač večeras oko 18:30 sati nožem je napao radnicu u prodavnici u Titovoj ulici u Goraždu. Nakon što je sa maskom na licu i crnom kapuljačom upao u prodavnicu izvadio je nož kojim je zaprijetio radnici tražeći da mu da iz kase, a sam pokušao prići kasi i otuđiti novac.
Jedan od prisutnih ispred prodavnice za Klix.ba je kazao kako se prodavačica uspjela odbraniti.

“Divim se odakle joj snaga za to, nekako je uspjela da ga odgurne i on je ubrzo izašao iz radnje. Svaka joj čast, hrabra je, izašla je na ulicu i vikala, zvala policiju, zvala nekog da joj pomogne. Bila je preplašena, a taj mladić ili ko već je s velikim nožem krenuo na nju. Na svu sreću nije povrijeđena. Nadam se da će policija brzo pronaći počinioca”, kazao je.U trenutku dok je radnica prodavnice dozivala pomoć na ulici nije bilo nikoga. Policja je ubrzo stigla, a okupljeni mještani su u šoku jer do sada nije bilo sličnih dešavanja.

Policijski uviđaj još uvijek traje, a sumnja se da se počinitelj razbojništva krije u blizini s obzirom da je na sebi u trenutku napada imao tanku duksericu ili trenerku, te da najvjerovatnije nije koristio automobil. Detalji istrage bit će nakon što se obavi uviđaj.

Spread the love

Vezane objave