Nakon štao se danas oglasila saopštenjem Lokomotiva iz Brčkog, a zbog dešavnja na meču sa Goraždem, i tim iz grada na Drini se oglasio. Podsećamo da je Goražde dobilo taj susret rezultatom 23:22, a saopštenje Gopražda prenosimo u celini.

Poštovani prijatelji,

Pogotovo vi koji nam se javljate već dva dana i tražite od nas da reagujemo na niz neistina i notornih laži objevljenih na profilima službenih osoba i RK Lokomotiva, a kojima se želi diskreditovati naš Klub, naš Grad kao i Vi, naši navijači koji ste i puno zvučnije, puno atraktivnije, puno nezgodnije i puno bezobraznije protivnike ispraćali aplauzom,sa našeg svetog terena.

Upravo se Vas, dragi sugrađani želi okarakterisati kao huligane i primitivce koji ljude drugih narodnosti nazivate pogrdnim imenima, iako svi dobro znamo ko su igrači koji su prodefilovali kroz Goražde, ko su igrači koji i danas brane boje našeg Kluba i Grada, da su to i naša djeca Stefan i Milenko. koje Vi hranite, sa kojima pijete kafe i koje bodrite kao svoje najrođenije.

Svi dobro znate šta se desilo, i muka Vam je bilo dok ste čitali osvrte navedene ekipe i službenih osoba. ipak za rad naših prijatelja širom svijeta, želimo naglasiti da je jedini incident koji se desio na predmetnoj utakmici izazvala gostujuća ekipa i to nakon završetka utakmice, fizičkim napadom gostujućeg trenera na delegata utakmice, pri čemu mu je nanio tjelesne povrede, koje su potvrđene u Kantonalnoj bolnici Goražde.

Sve ovo naveli smo iz razloga što želimo da istina bude ispred laži, da sportisti budu ispred kabadahija, te na kraju da fer plej bude ispred bezobrazluka, tako da smo SLUŽBENI video odmah poslije utakmice uputili u RS BiH.RK Lokomotiva na svom službenom profilu objavila je video uradak posljednje minute susreta ,koji apsolutno ne želimo komentarisati, jer se radi o amaterskom snimku koji je, očigledno, pretrpio velike izmjene , te ne predstavlja apsolutno ništa do poligon za liječenje kompleksa i frustracija samog autora.

Takođe, snimak lošeg kvaliteta koji prikazuje prelazak, akreditacijom vidno označenih redara, na gostujuću klupu pokušali su označiti kao napad navijača na igrače.

Međutim, vjerovatno zbog ishitrenog reagovanja na video i prepoznavajući u njemu slamku spasa za laži i neistine koje su konstruisali, zaboravili su da je spisak redara sa matičnim brojevima i njihovim rasporedom dostavljen prije utakmice delegatu gosp. Damiru Gadžu. Redari su, kao što se i vidi na snimku spriječili gostujuće igrače da pređu zaštitnu ugradu i ostvare kontakt sa gledaocima. Jedan od njih udara u zaštitnu ogradu kako bi zatvorio vrata koja spajaju zapisnički stol sa tribinama. (njihova imena i izjave su u posjedu RK Goražde).

Rezimirajući navedeno želimo čestitati igračima obje ekipe na prikazanoj igri. Isto tako želimo izraziti žaljenje što je trener RK Lokomotiva dozvolio sebi prijestup kakav odavno nije zabilježen na bh sportskim terenima i udaranjem delegata utakmice, gosp. Damira Gadža, izazvao incident koji je na svu sreću brzom reakcijom redarske službe stavljen pod kontrolu, te su akteri utakmice aplauzom ispraćeni sa terena gradske dvorane Goražde.

Našim prijateljima iz Brčkog želimo da momački prihvate poraz ostvaren na terenu 40×20 i da se svi okrenemo budućnosti, stvarajući preuslove za bolji i kvalitetniji razvoj rukometnog sporta u BiH.
sportdc.net/