Militanti su iz Pojasa Gaze ispalili više raketa u pravcu Tel Aviva zbog čega su aktivirane sirene za uzbunu u centralnom dijelu Izraela, javili su lokalni mediji.Izraelski dnevnik “Јerusalim post” piše da je vatra otvorena nekoliko časova nakon što je Hamas objavio upozorenje da će gađati Tel Aviv ukoliko izraelske snage budu nastavile da gađaju stambene zgrade u Pojasu Gaze.

Isti izvor navodi da su rakete ispaljene ka Tel Avivu aktivirale su sirene u regionu Herzilija, Ranana i Šaron.

Raketa lansirana iz pojasa Gaze pogodila je danas naftovod u vlasništvu izraelske državne kompanije, potvrdio je izvještaču Rojtersa jedan izraelski zvaničnik iz energetskog sektora.

U video izvještaju Kanala 12 izraelske Kešet Medija grupe vidi se plamen koji izbija iz jednog rezervoara za naftu nedaleko do mediteranskog grada Aškelona, južno od Tel Aviva.

Palestinski Hamas saopštio je večeras da je ispalio više od 130 raketa u pravcu Tel Aviva kao odgovor na izraelski vazdušni udar u kojem je srušena stambena zgrada u Gazi.

Prema podacima izraelske vojske, od juče je na Izrael ispaljeno blizu 500 raketa, od čega je 150 palo unutar Pojasa Gaze, a oko 200 je oborio protivraketni sistem “Čelična kula”.

(BN/Agencije)