Policijski službenici Policijske stanice Ilijaš iz saobraćaja su isključili D. M. iz Sarajeva te mu privremeno oduzeli vozilo.Zatekli su ga kako upravlja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, a kasnijom kontrolom je utvrđeno kako je vlasnik novčanih kazni u iznosu višem od 10.000 KM.

D. M. je u Ilijašu 26. oktobra upravljao automobilom marke Džeta bez položenog vozačkog ispita, a uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni je utvrđeno kako je riječ o višestrukom povratniku u vršenju teških krivičnih djela iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja (ZOOBS) na putevima u BiH.

Pored ovoga, D. M. u Registru novčanih kazni ima i dug u iznosu od 10.578 KM.

Sankcije koje su osobi do sada bile izrečene nisu postigle svrhu kažnjavanja, budući da je D. M. nastavio vršiti najteže oblike saobraćajnih prekršaja na putevima u BiH te tako direktno ugrožavao javnu bezbjednost.

Na osnovu saglasnosti sudije Opšinskog suda u Sarajevu, motorno vozilo marke Džeta je od vlasnika privremeno oduzeto te će do okončanja prekršajnog postupka biti deponovano na depou MUP-a KS.

MUP KS u posljednje vrijeme vrši opsežne radnje kontrole saobraćaja te plijeni vozila višestrukih povratnika u vršenju teških saobraćajnih prekršaja.

Na posebnom udaru kontrole saobraćaja našli su se, pored povratnika, i vozači koji za volanom budu zatečeni bez položenog vozačkog ispita, kao i osobe koje iza sebe imaju popriličan iznos neplaćenih prekršajnih kazni.

(Vijesti.ba / Klix)