Milanko Munitlak (67) zvani Lane iz ivanjičkog sela Močioci poginuo je u šumi kad je na njega palo stablo bukve koje je sjekao.

U šumi je bio sa komšijom kome je pomagao da pripremi ogrjev za predstojeću zimu. Očevici kažu da nesrećni čovjek nije uspio da pobjegne ispod debla koje se obrušavalo u njegovom pravcu.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

– Nesreća se dogodila u utorak oko 13 sati u obližnjoj šumi nadomak Močioca. Sam teren nije bio nepristupačan, ali drvo koje su sjekli je bilo na čistini i vjerovatno je to bio razlog zašto se munjevitom brzinom obrušilo na tlo. Jednostavno, Milanko nije uspio da pobjegne ispod debla koje je padalo direktno na njega – priča Milankov poznanik.

Nastradali je iza sebe ostavio suprugu i sedmoro dece, a za njega i njegovu porodicu mještani Močioca imaju samo riječi hvale.

– Milanko je bio veliki radnik, vrijedan, odgovoran i čestit. Ovo je veliki gubitak za porodicu, ali i naše selo. Milanko je uvijek kad je mogao pomagao komšijama, i on i njegova djeca, i eto, poginuo je pomažući drugome. Njegov odlazak ćemo svi osjetiti – priča komšija Avram Karaklajić.Dodaje da mu je najveća žal što Lane nije uspio da sredi porodičnu kuću pa su njegova djeca praktično ostala bez krova nad glavom, piše Kurir.
Dom pred rušenjem

– Još ranije je bila pokrenuta inicijativa od opštine i privrednika da se našim komšijama sagradi adekvatna kuća jer je postojeća pred rušenjem. Još se ništa nije uradilo – priča Avram.

Dodaje da će komšije pomoći porodici.

– Lane je iza sebe ostavio sedmoro djece, četiri sina i tri kćerke, jedan sin ide u školu, završava osmi razred, a trojica su odškolovana. Svi rade na imanju pokojnog oca. Od tri kćerke jedna je udata, druga je završila fakultet, ali nema posao, a kao i treća je kod kuće. Bio bi sevap da se pomogne ovoj čestitoj porodici. Mi iz Močioca ćemo pomoći. Lane je to zaslužio.
Vrijedno radio da školuje djecu

Komšije kažu da je Milanko čitavog života radio kako bi svoju djecu izveo na pravi put.

– Išao je u nadnicu, radio šta je stigao i šta je mogao da bi iškolovao djecu. I zaista, svih sedmoro je završilo srednje škole, neki i fakultete. Međutim, iako je vrijedno radio, nije uspio da i kuću renovira ili sagradi novu – pričaju komšije, piše Kurir.