Nekoliko stotina policajaca Aljbina Kurtija ušlo je u Severnu Mitrovicu i blokiralo ceo grad.

Naoružani specijalci kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušli su večeras iz južne u severnu Mitrovicu.
Specijalci su u severnu Mitrovicu ušli pešice, u pratnji brojnih oklopnih vozila i rasporedili se po obodu grada, javio je dopisnik Sputnjika.
„Prema našim saznanjima, preko 300 do 350 policajaca, što patrolnih s pancirima, što pripadnika ROSU sa dugim cevima, pod punom ratnom opremom i oklopnim vozilima oko 20.30 upali su na sever KiM iz pravca južne Mitrovice ka Bošnjačkoj mahali, pa se rasporedili i blokirali celu Kosovsku Mitrovicu, da bi se konačno stacionirali u mešovitim naseljima u severnom delu Kosovske Mitrovice – Suvi do, Brđani, Mikro naselje, Tri solitera i Bošnjačka mahala“, rekao je Petković.
On je rekao da je povod za upad policije na sever pokrajine navodno to što su Albanci koji žive u mešovitim sredinama uplašeni zbog dešavanja na severu. Petković je rekao i da je Kurti tokom samita u Tirani izazivao nasilje i obračunavao se sa Srbima, želeći da izazove incidente i da se nasilno nametnu protivpravni izbori u četiri opštine.
Petković je istakao da je albanska policija sa juga došla iz pet policijskih regiona – stotine njih je upalo na sever iako po Briselskom sporazumu nemaju pravo da budu prisutni na severu.
„Svi se prave ludi i očigledno dopuštaju Kurtiju da ide u opasne akcije koje imaju za cilj da sahrane Briselski sporazum“, rekao je Petković.

TANJUG – sputnikportal.rs/