Fudbalski klub „Štutgart“ iz istoimenog njemačkog grada može se s pravom pohvaliti svojim petnaestogodišnjim fudbalerom koji je zbog nevjerovatnog talenta i izvrsnih igara iz podmlatka povučen da igra sa starijim godištima.

Fudbalski stručnjaci mu predviđaju blistavu budućnost jer znalački šutira sa obje noge a sa visinom od 1,83 metra snalazi se dobro i kao stoper i zadnji vezni igrač.

Pratite nas na našim stranicama VIŠEGRAD 365 i TURIZAM 365 i straniciFacebook Booking.com

Ime , za koje će se u sportskom svijetu tek čuti je Jan Karlo Simić, rođen je 2005.godine a njegovi roditelji Nada i Željko Simić su iz Višegrada iz Republike Srpske / BiH/.

Fudbalska nada Simić se već od 14 godine dokazao i zapao za oko sponzora „Puma“ od koje dobija najsavremeniju fudbalsku opremu ali i drugu garderobu.

Ovaj dječak je u 15 godini potpisao prvi profesionalni ugovor sa svojim matičnim klubom od kog dobija i redovnu mjesečnu uplatu.

Simića, koji je odlikaš u gimnaziji, i rođen i cijelo vrijeme trenira u Njemačkoj, zapažen je odavno u Fudbalskom savezu Srbije pa od prošle jeseni nastupa za reprezentaciju ove zemlje.

Istovremeno je imao ponudu i od Fudbalskog saveza Njemačke i reperezentacije Bosne i Hercegovine ali se mališa odlučio da igra za Srbiju.

„Želja mi je da budem što bolji igrač u svom matičnom klubu ali i u reprezentaciji Srbije . U timu ove zemlje idem prvo na kvalifikacije  za UEFA Evropsko prvenstvo  u oktobru ove godine kada se igra  u grupi sa Hrvatskom, Bugarskom i Lihtenštajnom . Ovaj turnir  će se igrati  2022. godine u Izraelu „ kaže Simić.

O talentovanom dječaku iz Štutgarta piše i sportska štampa u Srbiji- Pod naslovom „Mlađi kadeti imaju tri

Selektor najmlađe generacije „orlića“ Mirko Bunjevčević izjavio je da je pozvao 25 igrača među kojima su i internacionalci Jan Karlo Simić /Štutgart/, Luka Duduković /Dinamo , Zagreb/ i Đulijano Đekić /Lokomotiva , Zagreb/.

Sve u svemu mladog Simića, kako kažu poznavaoci fudbalske igre, očekuje blistava sportska karijera.

R. TASIĆ – visegradskevijesti.com