Najpoznatija NATO lobistkinja u Srbiji Jelena Milić potomak je vidovitih Tarabića iz sela Kremna na Tari.

Verovali ili ne: direktorka Centra za evroatlantske studije, koja promoviše američku politiku i Alijansu na svakom koraku, poreklom je iz istog sela (u kom su u davna vremena manje-više svi bili rođaci) sa čuvenim prorocima za koje važi da su predvideli mnogo toga što se zbilo dugo nakon njihove smrti.

Novinar Milomir Marić, koji je u svojim emisijama više puta ugostio Milićevu, potvrdio nam je da mu je ona pričala o tome da je prevodila spise Tarabića na engleski jezik.

– Ona kaže da u proročanstvu piše da će Srbija sigurno postati članica NATO. Ja na taj podatak nisam naišao čitajući knjigu, možda su baš te strane izgubljene ili pocepane – rekao je Marić za Srpski telegraf i uputio nas na Kremanca koji zna sve detalje o poreklu Milićeve.

Tim tragom došli smo do rođenog Kremanca Dragana Pjevića, koji nastavlja priču:

– Jelena Milić je sigurno Kremanka. Njen deda po ocu Vitomir Ćirković bio je poznat u selu. On je bio oficir Kraljevine Jugoslavije, učesnik martovskih demonstracija, kasnije su ga Nemci zarobili i bio je u logoru. Na kraju Drugog svetskog rata Vitomir je otišao u London i nije hteo da se vrati, dok je njegova žena Jela ostala je da živi u Beogradu. Jela je 1939. godine rodila Draganu, majku Jelene Milić – otkriva Pjević.

Naš sagovornik vlasnik je turističke organizacije koja se bavi promocijom čuvenog Kremanskog proročanstva i navodi da mu nije jasno zašto Milićeva krije svoje poreklo jer bi taj podatak, kako kaže, sigurno povećao njenu popularnost u Srbiji, ali i na zapadu.

– Proročanstvo kaže da bi za svaku instituciju ili preduzeće, ako žele veliki uspeh, bilo poželjno da budu u vezi sa tri osobe čiji su koreni iz sela Kremna – objašnjava Pjević.

Tvrdi nam, bez ustezanja, i da svaki američki general u svojoj biblioteci ima primerak prevedenog Kremanskog proročanstva.

– Ne znam da li je Jelena prevela proročanstvo na engleski jezik, kao što kaže, ali 100 odsto znam da svaki američki general ima tu knjigu – kaže Pjević i javno poziva Milićevu da bude gost na Međunarodnim danima proroka, koji će se održati od 27. do 29. jula na Tari.

Milićevu smo pitali za istinu o njenom poreklu, ali ona nije želela da daje izjavu za naš list.

Republika.rs